Vinnare Årets Jobbhjältar 2020

Liselott Karlsson, Altia Sweden, Klubbstyrelsen StrongPoint och Klubbstyrelsen Paradox utses till Årets Jobbhjältar 2020 av Unionen. - Årets vinnare har verkligen uträttat fackliga stordåd och visat prov på engagemang, samarbetsförmåga och nyskapande, säger Martin Linder, ordförande i Unionen.

2020-12-10

Varje år belönar Unionen förtroendevalda som utmärkt sig genom att göra skillnad och förbättra saker på sin arbetsplats. Ett ombud eller en klubb som lagt ner själ och hjärta för att driva viktiga frågor, hitta nya lösningar eller öka den fackliga styrkan.

- Unionens 30 000 förtroendevalda ute på arbetsplatserna är hjärtat i den fackliga idén. Att medlemmarna och deras valda företrädare tillsammans påverkar och förbättrar villkoren och verksamheten på arbetsplatsen är den svenska modellen när det är som allra tydligast, säger Martin Linder,ordfförande i Unionen.

Vinare Årets Eldsjäl: Liselott Karlsson, Altia Sweden AB, Stockholm

Motivering: För att du i alla lägen och alla roller, som arbetsmiljöombud och ordförande i den nya Unionen-klubben, alltid ger ditt yttersta för att rida ut stormar, lyssna och hjälpa. Med mod och fokus, hjärtat på rätt ställe och fötterna på jorden, kämpar du för att göra arbetsplatsen bättre och får samtidigt andra att engagera sig vid din sida. Den som brinner så mycket för sitt uppdrag förtjänar utan tvekan titeln Årets Eldsjäl.

Se film: https://www.unionen.se/arets-jobbhjaltar/vinnare-eldsjal-2020

Årets Uppstickare: Klubbstyrelsen StrongPoint, Grums

Motivering: För att ni lyckats med en av de viktigaste uppgifterna i det fackliga uppdraget, att få en skeptisk motpart att bli en positiv medpart som ser poängen med samverkan och medbestämmande på arbetsplatsen. Till exempel när det gäller lönefrågorna där klubben nått stora framgångar tack vare sitt engagemang. Det faktum att klubben har kö till uppdragen är ytterligare ett bevis på hur man på två år gått från nybildad klubb till Årets Uppstickare.

Se film: https://www.unionen.se/arets-jobbhjaltar/vinnare-arets-uppstickare-2020

 

Årets Nytänkare: Klubbstyrelsen Paradox, Stockholm

Motivering: För att som ny klubb i en ung bransch utan facklig tradition snabbt ökat både medlemsantalet och engagemanget kring frågan om kollektivavtal på arbetsplatsen. Med klubbinformation i moderna kanaler, egen kampanjpin i kampen för kollektivavtal och innovativa idéer för öka medlemsantalet är klubben väl värd utmärkelsen Årets Nytänkare.

Se film: https://www.unionen.se/arets-jobbhjaltar/vinnare-arets-nytankare-2020

Om priset Årets Jobbhjältar

Varje år belönar Unionen förtroendevalda som utmärkt sig genom att göra skillnad och förbättra saker på sin arbetsplats. Ett ombud eller en klubb som lagt ner själ och hjärta för att driva viktiga frågor, hitta nya lösningar eller öka den fackliga styrkan. Uträttat fackliga stordåd på jobbet helt enkelt. Priset delats ut i tre kategorier: årets eldsjäl, årets nytänkare och årets uppstickare.

Mer om priset: https://www.unionen.se/arets-jobbhjaltar

För mer information och intervjuer med vinnarna

Kontakta Unionens pressjour tfn 08-504 151 00

Pressjour

Funktion
Unionens pressjour för journalister