Unionen landar drömrekrytering till pressavdelningen

2020-01-03

Inför avtalsrörelsen stärker Unionen sitt press- och opinionsarbete och rekryterar Erik Wirkensjö som pressekreterare. Erik kommer närmast från Utrikesdepartementet där han jobbat som pressekreterare åt Margot Wallström.

Unionen vässar press- och opinionsarbetet och utökar pressavdelningen med ytterligare en medarbetare. I början av januari tillträder Erik Wirkensjö tjänsten som pressekreterare.

– Jag ser fram emot att bidra till ett arbete som gör skillnad i människors vardag. Unionen har kraften att göra arbetslivet både tryggare och bättre. Det blir ännu viktigare i en tid av snabb teknikutveckling som påverkar hur vi arbetar och hur arbetsmarknaden ser ut, säger Erik Wirkensjö.

Erik kommer närmast från Utrikesdepartementet där han under fyra år arbetat som pressekreterare åt Margot Wallström under hennes tid som utrikesminister. Dessförinnan har Erik bland annat varit tjänsteman i UD:s presstjänst.

– Erik är en drömrekrytering, att få in en person med hans erfarenhet och engagemang kommer att stärka Unionens pressarbete, säger Tora Heckscher, press- och opinionschef på Unionen.

Erik Wirkensjö börjar sin tjänst som pressekreterare på Unionen den 8 januari.

 

Mer information

Kontakta Erik Wirkensjö tfn: 070 - 569 22 46