Unionens företrädare i Almedalen 2023

Planerar du ett seminarium, rundabordssamtal eller möte och vill att Unionen deltar? Här är Unionens företrädare i Almedalen 2023. Skicka din förfrågan redan idag.

Detta är ett innehåll från Unionen Opinion.

Publicerad 03 maj 2023

Unionen är i Almedalen 2023 för att driva frågor om framtidens trygghet i arbetslivet. Vi kommer arrangera seminarium om vikten av kompetensfokus samt om integritet i arbetslivet. En annan viktig fråga är att prata om vikten av demokrati, inflytande och påverkan på våra arbetsplatser och därmed hur viktigt det är med förtroendevalda.

Vi kommer självklart också delta i andras arrangemang. Eftersom Unionen har nästan 700 000 medlemmar har vi insikter och åsikter i mängder av frågor och branscher.

Om din organisation vill ha med någon av Unionens företrädare och få privatanställda tjänstemäns perspektiv på er fråga, så tveka inte att höra av dig med en förfrågan via kontaktformuläret längst ner på sidan.

ML

Martin Linder

Förbundsordförande

Martin Linder pratar gärna om fackets roll i det demokratiska samtalet, vikten av kompetensfokus där reformen och status gällande omställningsstudiestödet är en del, validering av kompetens en annan och fackets roll i omställning till ett hållbart samhälle en tredje. Martin pratar också gärna om den svenska partsmodellen och förtroendevaldas roll, utmaningar och framtid med mera. 

MW

Martin Wästfelt

Förhandlingschef

Martin Wästfelt pratar gärna om aktuella arbetsrättsfrågor, omställningsstudiestödet, avtalsrörelsefrågor, avtalsutveckling integritet i arbetslivet och om den svenska partsmodellen.

SK

Susanna Kjällström

Förbundsjurist

Susanna Kjällström är förbundsjurist och GDPR-expert med extra bra koll på vad som gäller kring integritet i arbetslivet. Hur ser skyddet för arbetstagarna ut, vem har ansvar för vad när det gäller integritetsfrågor och vad behöver politiken veta och göra?

TB

Tobias Brännemo

Chefsekonom

Tobias Brännemo pratar gärna om konjunkturläget, inflation , ränteökningar och våra nya  löneavtal  och kan ge fackets syn på hur det ekonomiska läget påverkar arbetsmarknaden.

JGN

Josefin G Nilsson

Press- och opinionschef

Som press- och opinionschef för Sveriges största fackförbund gäller det att kunna många bollar i luften och balansera genom det långsiktiga fokuset och reaktiva arbetet. Josefin G Nilsson pratar gärna om Unionens mobiliserings- och opinionsarbete i stort och smått, lätt och svårt. Både ur ett nationellt perspektiv och via regionala insatser. 

PH

Peter Hellberg

Förste vice ordförande

Peter Hellberg pratar gärna om förtroendevaldas roll ur ett demokratiperspektiv om EU-frågor, facket och Unionens internationella arbete och den svenska partsmodellen.

Förfrågan om medverkan av Unionens företrädare

Johanna Green

Johanna Green

Pressekreterare

Kontakta Unionens presstjänst om du har en medieförfrågan kring Unionens medverkan i Almedalen. 08-504 151 00.