Nytt landslagsavtal för Damkronorna

SICO har idag, tillsammans med Unionen, undertecknat ett landslagsavtal för Damkronorna. I avtalet regleras förlorad arbetsförtjänst, försäkringar samt resor. – Det är väldigt positivt att ett landslagsavtal nu är på plats. Nu kan vi fokusera på att även få till ett kollektivavtal för spelarna i SDHL, säger Lukas Ringqvist avtalsansvarig inom idrotten på Unionen.

2019-10-15

SICO har idag, tillsammans med Unionen, gått i mål med ett nytt landslagsavtal för Damkronorna. Unionen är nöjda med att ett avtal har kommit till stånd.

– Vi ser väldigt positivt på att ett landslagsavtal nu är på plats och att vi nu kan fokusera på att även få till ett kollektivavtal för spelarna i SDHL, säger Lukas Ringqvist avtalsansvarig inom idrotten på Unionen. I damlandslagets avtal regleras, bland annat, förlorad arbetsförtjänst, försäkringar samt resor. Delar som är viktiga för spelarna att ha reglerat för att kunna fokusera på ishockeyn, och prestera vid spel med Damkronorna.

– Det har varit en lång process, men vi har stått enade med vad vi vill och vad vi vill förändra. Nu när avtalet är klart, börjar vår resa tillbaka till A-VM. Det är dags att knyta näven, blicka framåt och fortsätta göra jobbet varje dag för att ta svensk damhockey tillbaka till toppen, säger Fanny Rask, Damkronorna.