Fler chefer borde byta jobb

2017-09-08

En av fem chefer tycker inte att arbetet lever upp till deras förväntningar, enligt en studie som Novus har gjort för Unionen. 45 procent av de missnöjda cheferna anser att de har för lite befogenheter på jobbet. Det är siffor som bekymrar fackförbundet.

- Chefer som byter arbetsplats förbättrar både sin kompetens och sitt ledarskap. Den som inte utvecklas på sitt jobb måste våga ta steget mot nya utmaningar, säger Marina Åman, 2:a vice ordförande Unionen.

Frida Boisen är chef för digitala medier på Bonnier Tidskrifter. Hon har bytt jobb ungefär vart tredje år, och uppmanar andra chefer att göra likadant.

- Guldklockan är so over. 25 år på en arbetsplats är det allt färre som längtar till, säger Frida Boisen i webbserien Chefsliv.

Att byta jobb innebär en ny chans att lyfta sin lönenivå. Men bara en tredjedel av cheferna tycker att de är bra på att förhandla om sin lön, enligt Novus undersökning.

- Ingångslönen hos arbetsgivaren styr den framtida löneutvecklingen. Därför gäller det att veta hur lönerna ligger i branschen. Unionen Chef kan stötta med både rådgivning och lönestatistik, säger Marina Åman, 2:a vice ordförande Unionen.

Frida Boisen menar att lönesamtalet till viss del handlar om inställning. Chefer måste bli bättre på att se hur efterfrågade deras erfarenheter ofta är på arbetsmarknaden.

- Vet ditt värde! Du är värd ditt jobb och det är klart att du ska ha en lön som är riktigt bra. Ta i från tårna, säger Frida Boisen, chef för digitala medier på Bonnier Tidskrifter.

Unionen är ett fackförbund även för chefer. Med drygt 100 000 medlemmar är Unionen Chef Sveriges största organisation för chefer och ledare.

TV-serien Chefsliv från Unionen Chef följer du på Unionens Facebook och webb: http://chef.unionen.se/blogg/chefsliv-ar-du-redo-for-de-unga-talangerna/ 

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Ja Nej