Bussbolaget Nobina är Sveriges mest hbtq-vänliga arbetsplats

Bussbolaget Nobina Sverige får Unionens hbtq-pris 2019. De prisas för att respekt och mångfald inte bara är fint formulerade ord, utan en del av vardagen.

2019-07-31

– Unionen vill lyfta fram goda exempel och sprida kunskap för att fler ska få tillgång till arbetsplatser där det är en självklarhet att alla får vara sig själva, säger Marina Åman, andre vice ordförande för Unionen.

Unionens hbtq-pris delas ut varje år till en arbetsgivare som på ett föredömligt sätt arbetar för en inkluderande arbetsplats oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck.

– Det väldigt glädjande att dela ut årets pris till Nobina Sverige, en arbetsplats som jobbar aktivt med hbtq-frågor. Man är inte rädd för att belysa och diskutera de fördomar som finns i organisationen, och samtliga chefer får gå en obligatorisk inkluderingsutbildning. Dessutom öppnar Nobinas klädpolicy upp för att du själv väljer om du vill ha kjol eller byxor på jobbet, vilket är ett exempel på hur Nobina omsätter policys i praktiken, menar Marina Åman.

– Vi är oerhört glada och stolta över det här priset, det är ett kvitto på att vi lever våra värderingar som handlar om respekt, omtanke och gott ledarskap. Vi vill ha ett klimat där alla känner sig fria att vara sig själva. På så sätt får vi medarbetare som har förutsättningar att må bra på jobbet, och vi får tillgång till personens fulla potential, säger Jenny Lundmark, HR-direktör för Nobinakoncernen.

  – Nobina tar tydligt ställning för hbtq-rättigheter, till exempel som partners i Pride men också i vardagen.  Det finns en synlig hbtq-mångfald i hela Nobina, på våra depåer bland bussförare och tjänstemän och också på vårt huvudkontor. Det spelar en stor roll för enskilda medarbetare, säger Isaac Yassin, Unionenrepresentant på Nobina.

Prisutdelning vid invigningen av Stockholm Pride

Priset delas ut vid invigningen av Stockholm Pride, Pride Park på Östermalms IP kl. 18.00, onsdag 31 juli.

För intervjuer och mer information

Kontakta Johanna Gréen, pressekreterare, 072-469 05 91, johanna.green@unionen.se,  Jenny Lundmark, HR-direktör, 076 - 104 99 04 eller Isaac Yassin, Unionen Nobina, 072- 251 36 00.

Juryns motivering

”Nobina är bussföretaget som kör med pride. Här är värdegrunden ”vi respekterar varandra, vi bryr oss och är goda ledare” inte bara fint formulerade ord, utan man har gjort dem till en del av vardagen. Man brukar ju säga att det sitter i detaljerna, så att Nobinas klädpolicy öppnar upp för att man själv väljer om man vill ha kjol eller byxor – oavsett kön – blir ett signum för deras arbete. Men vi hurrar inte bara för att Nobina har kommit långt i hbtq-arbetet, utan för deras tydliga vilja att nå ännu längre.”

Alla tidigare vinnare

2018: IBM Sverige
2017: Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet
2016: Nordic Choice Hotels
2015: Sensus Västra Sverige
2014: Ving Sverige AB
2013: Sodexo
2012: Systembolaget, Västerlånggatan Uddevalla
2011: AkzoNobel Surface Chemistry, Stenungssund

 

Så gör du för att regnbågsfärga ditt företag!

Få en arbetsplats där fler vågar visa färg! Nobina, årets vinnare av Unionens hbtq-pris, tipsar:

1. Blunda inte. Företag är människor. Människor har fördomar. Så diskriminering förekommer, våga se det. 

2. Var nyfiken, inte rädd för det annorlunda. Rädsla leder till misstänksamhet, generaliseringar, och fientlighet. Nyfikenhet leder till möten, förståelse och utveckling.

3. Civilkurage. Chefen eller ledningen kan inte se och fixa allt. Uppmana alla att våga säga ifrån. Och ha system som gör det lätt att rapportera oegentligheter. Vi har en visselblåsarfunktion.  

4. Vårda eldsjälarna, de som brinner för hbtq-frågan. Ge dem förutsättningar upplysa och utbilda fler. 

5. Släpp aldrig taget. Gör hbtq-frågan till en naturlig del av företagets vardag, inte något man jobbar med en gång per år.

6. Visa i handling att nolltolerans är nolltolerans! Agera på beteenden som går emot företagets värderingar.