70 miljoner kronor i återbäring till Unionens medlemmar

2016-11-25

Försäkringsbolaget Förenade liv delar ut närmare 70 miljoner kronor till Unionens medlemmar som har en försäkring där. Försäkringstagare som tecknat sjukförsäkring före 2014 samt livförsäkring före 2013 kan förvänta sig återbäring på minst 99 kronor.

- Det lönar sig att vara medlem i Unionen, tillsammans bidrar vi till ett tryggare liv både i och utanför arbetslivet genom våra kollektivavtal och våra upphandlade försäkringar. Jag är glad över att vi nu tillsammans med Förenade Liv kan ge tillbaka överskottet till våra försäkrade medlemmar, säger Erika Ejderhamn Roupé, teamchef sektionen för juridik, försäkring och avtalssamordning på Unionen.

Förenade Liv är ett icke-vinstdrivande bolag som försäkrar drygt 850 000 personer från flera fackliga organisationer, bland annat Unionen. Det är försäkringstagarna tillsammans som delar på risken och överskott går tillbaka till de försäkrade. För att få del av återbäringen behöver du som Unionenmedlem ha en aktiv liv och eller sjukförsäkring. För att få återbäring behöver du ha tecknat sjukförsäkring före 2014 och livförsäkring före 2013. Återbäringen betalas ut under året. Så här mycket kan du få i återbäring:

· Livförsäkring: från 99 kr till maximalt 315 kr
· Sjukförsäkring: från 244 kr till 1294 kr

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Ja Nej