Hur stressad är du?

Med jobbet på fickan går det att bli nådd överallt och när som helst. Att stressa ibland behöver inte vara farligt, men regelbunden stress utan återhämtning kan leda till att du blir sjuk. Det är dags att ta ett break.

Reclaim the break

Tar du jobbsamtal i sandlådan? Eller på semestern? En majoritet av privatanställda tjänstemän upplever att stressen bara ökar, visar Unionens Novusundersökning.

Organisationer slimmas, på många håll finns ett otydligt ledarskap och vi är allt mer tillgängliga. Det bidrar till att många kan jobba i princip hela tiden. Därmed riskerar de att missa den viktiga återhämtningen.

Alla vet att det är viktigt att ta en break emellanåt. Ändå är det lätt att lunchraster blir tid för möten, vägen till och från jobbet ett tillfälle att ta telefonsamtal och att det till och med under barnens fritidsaktiviteter smygs in tid för jobb.

Jobbstress är en arbetsmiljöfråga och därmed har du rättigheter.

Jobbstress är en arbetsmiljöfråga och därmed har du rättigheter. Din jobbstress är arbetsgivarens ansvar, reglerad i bland annat lag och föreskrifter. Men även klubbar och förtroendevalda kan bidra till minskad jobbstress. Inte minst du själv.

Hinner du hämta andan och ta en paus ibland? Gör vårt stresstest och få tips utifrån din stressnivå.

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?