Vad gör jag nu? Hos oss är svaret alltid nära.

Arbetslivet är fullt av frågor. Om lön, uppsägning, arbetsmiljö, jämställdhet, balans, kompetens, ledarskap och en massa annat. Med våra 30 000 förtroendevalda över hela landet är svaret aldrig långt borta. Dessutom ingår en inkomstförsäkring för extra trygghet i skakiga tider.

Bli medlem

Vi finns med dig genom hela arbetslivet

Arbetslivet är fullt av frågor. Särskilt i tider av oro och omställning. Hur fungerar det här med varsel och uppsägning ? Vad gör jag när jag inte får ihop balansen mellan arbetsliv och privatliv? Är det verkligen okej för chefen att ringa efter arbetstid, eller mejla på semestern? Vem vänder man sig till när man inte får den kompetensutveckling man behöver? Eller när man behöver råd inför en stundande löneförhandling ? Om man är nervös inför sin befordran? Eller känner sig diskriminerad?

30 000 förtroendevalda hjälper dig framåt

Svaret på alla frågor är att vara med i Unionen. Som Sveriges största fackförbund är vi experter på det privata arbetslivet och finns här för dig, oavsett vad du behöver hjälp med. Med 30 000 förtroendevalda över hela Sverige, på fler arbetsplatser än något annat fackförbund, är svaret på dina frågor aldrig långt bort. Tvärtom, väldigt nära. Något som är särskilt viktigt, under dessa oroliga tider.

Vi står bakom dig och hjälper dig framåt. Både med lite tuffare utmaningar, som när du känner sig orättvist behandlad. Men också med roliga sådana som när du vill be om en högre lön.

Vem är förtroendevald på ditt jobb?

Hur funkar det här med fackligt uppdrag på jobbet? Finns det någon förtroendevald på din arbetsplats? En klubb eller ett  ombud ? Logga in för att se vem din närmaste kontakt är.

Hitta din klubb eller ditt ombud 

Facklig rådgivning och bästa webben

Har du inte klubb eller ombud på din arbetsplats kan du ändå räkna med råd och stöd och svar på dina frågor. Våra pålästa fackliga rådgivare finns till hands via e-post och telefon alla vardagar. Varje år hjälper de till med hundratusentals frågor om rättigheter och villkor i det privata arbetslivet, så känn dig trygg med att få ett svar du kan lita på.

Och här på unionen.se, under avdelningen Råd och stöd, finns hur mycket kunskap och klokskap som helst samlat. 

Inkomstförsäkring ingår!

En annan bra grej med Unionen är att du får en inkomstförsäkring utan extra kostnad. Tryggt och smart, inte minst i skakiga och osäkra tider. Den fungerar som ett komplement till a-kassan och gör att du totalt kan få upp till 80 % av din tidigare inkomst om du blir arbetslös, på löner upp till 60 000 kr/månad före skatt. Den här ersättningen från inkomstförsäkringen kan du få ut i 150 ersättnings­dagar, ungefär 7 månader, även under tid då du får ett eventuellt aktivitetsstöd.

Är du bara med i a-kassan har den ett ersättningstaket på 33 000 kr/mån. Efter 100 dagar sänks taket till 27 500 kr/mån. Det blir ungefär 18 480 kr/mån respektive 15 400 kr/mån efter skatt. Allt du tjänar över 33 000 kronor är pengar som a-kassan inte ersätter – om du inte är med i Unionen också. 

Har du en inkomst över 60 000 kr/mån eller vill öka antalet ersättningsdagar kan du teckna vår tilläggs­försäkring.

Hur mycket extra kan inkomstförsäkringen ge dig?

Månadslön före skatt:

Räkna ut vad inkomstförsäkring och tilläggsförsäkring ger dig!

Vår idé är vår styrka.

Unionen är fackförbundet för alla tjänstemän i hela det privata arbetslivet. Alla utbildningar och alla befattningar, på alla nivåer och i alla former. Den idén är vår styrka och gör oss till Sveriges största fackförbund. Tillsammans med oss kan du växa i karriären vare sig du är ekonom, brinner för jämställdhet, blir chef eller egenföretagare, eller helt enkelt vill vara med och ha inflytande i samhällsdebatten.

För din skull. Och alla andras.

Som medlem får du personliga tjänster och förmåner du själv har nytta av och som hjälper dig förbättra lönen, kompetensen, arbetsmiljön och allt annat på jobbet. Samtidigt bidrar du och 700 000 andra till styrkan som gör att vi tillsammans kan driva på för ett tryggt, utvecklande och hållbart arbetsliv för alla. På varje arbetsplats och hela den privata arbetsmarknaden.

Ansök om medlemskap