Organisatorisk och social arbetsmiljö i praktiken

14 november, online

För vem Arbetsmiljöombud, Chef
Aktivitetstyp Kurs
Omfattning 1 dag
Datum och plats 14 november 9.00 — 16.30 Online
Kostnad medlem 1.700 SEK
Kostnad icke-medlem (chef) 2.700 SEK
F-märkt Kursen är F-märkt, vilket innebär att du, som förtroendevald, får gå kursen på betald arbetstid. Tänk på att ha en dialog med din arbetsgivare i god tid i förväg.

Den här fortsättningskursen hjälper dig att sätta dig in i Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk- och social arbetsmiljö och visar hur du kan jobba praktiskt med frågorna så att arbetsmiljöarbetet blir en framgångsfaktor.

Unionen genomför kursen tillsammans med Prevent.

Metoder och konkreta verktyg

Genom övningar och diskussioner lär du dig mer om lagar, regler och ansvar. Du får med dig användbara metoder och konkreta verktyg – och kan naturligtvis också ställa egna frågor.

Du har möjlighet att välja om du vill gå kursen online eller på plats. Välj det som passar dig bäst.

Kostnaden betalas av din arbetsgivare

Enligt arbetsmiljölagen kapitel 6 § 4 om rätt till utbildning för skyddsombud ska din arbetsgivare bekosta kursen. Om din arbetsplats inte omfattas av kollektivavtal är det arbetsmiljölagens regler om ledighet som gäller.

Tips! Din arbetsgivare kan ansöka om ekonomiskt stöd via afa-försäkring när du går en vidareutbildning inom arbetsmiljö under 2023.

Den 1 januari 2024 höjs kursavgiften till 2 950 kr för medlemmar och 3 950 kr för chefer som inte är medlemmar i Unionen.

Anmäl dig här

Fullbokad, vi tar inte emot anmälningar till reservplats.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg