Förtroendevaldadagen

Målgrupp Förtroendevald
Datum och ort 17 september 2019 3 tim Linköping
Sista anmälningsdag 1 september 2019

Fyll på din kunskapsbank, mingla och hämta inspiration! Denna dag tillägnas dig som har ett förtroendeuppdrag i Unionen i någon form, exempelvis som aktiv i en av våra Unionenklubbar, som arbetsplatsombud, arbetsmiljöombud, regionrådsombud eller om du har något annat uppdrag.

Föreläsning: Så bryter vi mönster!

I dag finns en förväntan att organisationer arbetar aktivt för mångfald och bred representation. Men varför är det en viktig fråga för facket och hur gör man?

I den här föreläsningen inspirerar Seher Yilmaz om varför ett aktivt arbete för mångfald spelar roll. Hon ger handfasta tips på vad vi själva kan göra både kring fikaborden och i rekryteringar för att få till mångfald och inkludering.

Seher Yilmaz har fått flertalet utmärkelser för sitt arbete för jämställdhet och mångfald. Hon har bland annat varit ordförande för Rättviseförmedlingen i fem år, arbetat inom samhällskommunikation på PR-byrå och fackförbund och arbetat inom den ideella sektorn med flera organisationer bakom sig.

Föreläsning: Effektiv kommunikation. Ett retoriskt koncept.

Retorikens dödssynd är att vara tråkig! Om vi ska vara allvarsamma måste vi också kunna skratta tillsammans. Med retorik som verktyg kan din kommunikation och interna möten med medlemmar och arbetsgivare bli mer effektiv.

Rolf Hedquist är professor emeritus vid Umeå universitet med retorik som specialitet. Han lyfter frågor som vi behöver ställa oss och frågorna är många, svaren ännu fler. Vad är bra, vad är dåligt? Det beror på vad vi vill.

Praktisk information

Datum: Tisdagen den 17 september
Tider: 15.00-18.00, kaffe från klockan 14.30
Plats: Collegium Restaurang & konferens, Mjärdevi Science Park, Teknikringen 7, Linköping

Anmäl dig senast 1 september. Uppge i din anmälan om du har någon matallergi.

Förtroendevaldadagen är kostnadsfri och exklusiv för dig som förtroendevald i Unionen.

Om du har frågor skicka ett mejl till ost@unionen.se eller kontakta vår kursadministratör på 013-24 75 23.

Grundläggande uppgifter

Personnummerformat: ååååmmddxxxx.

Adressuppgifter

Ej obligatorisk uppgift
Ej obligatorisk uppgift
Max 512 tecken

Vi skickar ett mejl till dig som kvitto på att vi tagit emot din anmälan.

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?