Arbetsmiljö i nya tider 7,5 hp

Målgrupp Arbetsmiljöombud
Datum och ort 26 augusti 2020 6 dagar Stockholm
Sista anmälningsdag har passerat Om det finns fler tillfällen hittar du dem längre ner.
F-märkt Kursen är F-märkt, vilket innebär att du, som förtroendevald, får gå kursen med bibehållen lön. Tänk på att meddela din arbetsgivare senast två veckor i förväg.

Fristående universitetskurs med fokus på grundläggande teorier, begrepp och sambanden mellan arbetsmiljö och hälsa. Du får en fördjupning inom forskning som hjälper dig att tolka och förstå olika arbetsmiljöer och hur de påverkar oss. I fokus står den organisatoriska och sociala arbetsmiljön men mycket av kursinnehållet har stor relevans även för fysiska arbetsmiljöfrågor.

Ur innehållet

Arbetsmiljö i nya tider syftar till att ge fördjupade teoretiska och praktiska färdigheter i arbetet med arbetsmiljöfrågor. I kursen ges även en introduktion i samhällsvetenskaplig teoribildning av relevans för arbetsmiljön. Delmomenten syftar till att bidra till ökad förståelse av relationen mellan arbetsmiljösystemet och megatrender som påverkar arbetsliv och arbetsmiljö. De olika momenten syftar även till att ge deltagarna praktisk kunskap i hur man kan analysera arbetsmiljöproblem och argumentera för arbetsmiljöinsatser.

Under kursen arbetar du med praktiska övningar och exempel som utgår från dina egna erfarenheter. Du skriver också ett mindre arbete där du analyserar erfarenheterna med hjälp av de teoretiska redskap som kursen gett.

Unionen erbjuder kursen i samarbete med TCO och Karlstad Universitet. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng.

För vem?

För dig som är arbetsmiljöombud.

Förkunskaper

Grundkurs i arbetsmiljö (BAM) och erfarenhet från rollen som arbetsmiljöombud.

Praktisk information

  • 26-27 augusti 2020
  • 6-7 oktober 2020
  • 8-9 december 2020

Plats: Bergendals kursgård i Sollentuna

Motivera din ansökan, vi har många sökande till kursen och gör urval i uttagningen.

Kursen är kostnadsfri.

OBS! Denna kurs är en reviderad version av kursen Arbetsmiljö i det nya arbetslivet, 7,5 hp som erbjöds i samarbete med TCO 2017. Du som tidigare har gått kursen kommer inte att bli prioriterad vid uttagningen.

Frågor?

lena.andersson@unionen.se

Shape Created with Sketch.
Sista anmälningsdag har passerat.

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?