Bli en jobbhjälte. Du också.

Ta chansen att utnyttja hela kraften i ditt medlemskap genom att vara med och påverka och förbättra på jobbet. Bli arbetsplatsombud, arbetsmiljöombud eller bilda en Unionenklubb.

5 förtroendevalda medlemmar med hjälteskuggor bakom sig

Utveckla arbetsplatsen. Och dig själv.

Med ett fackligt uppdrag är du med och aktivt påverkar hur ni har det på jobbet. Du får möjlighet att utveckla arbetsplatsen – och olika sidor av dig själv. Du skaffar dig erfarenheter och kunskaper om arbetslivet och dig själv som du har nytta av i den fortsatta karriären och som innebär en merit i cv:t. Det ger också en bra känsla i magen att få kollegornas förtroende att se till att saker förändras till det bättre.

Som förtroendevald i Unionen får du

- Veta saker först och kan påverka verksamheten

- Personlig coachning – UNIK FÖRMÅN!

- Flera kostnadsfria utbildningar om rättigheter i arbetslivet

- Meriterande uppdrag att sätta på cv:t

- Äran att föra dina kollegors talan

Vi kommer gärna och berättar mer!

Du behöver inte fatta något beslut nu. Du behöver bara bestämma dig för att du är intresserad av att veta mer. Fyll i dina uppgifter i formuläret så hör vi av oss och berättar om alla möjligheter.

Ja tack, mer information om engagemang på min arbetsplats

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Du behöver ha en arbetsplats för att kunna bli förtroendevald
Personnummer enligt ÅÅÅÅMMDDXXXX

Unionen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. För mer information, gå in på www.unionen.se/personuppgifter.

 

3 sätt att engagera sig

1. Som arbetsplatsombud får du möjlighet till insyn eller inflytande i viktiga frågor på arbetsplatsen, exempelvis löner och allmänna villkor.

2. Som arbetsmiljöombud kan du arbeta för en god arbetsmiljö. Du får möjlighet att påverka i frågor som rör den fysiska och psykosociala arbetsmiljön exempelvis stress, krishantering och balansen mellan arbete och fritid.

3. Om ni är fem eller fler medlemmar kan ni bilda klubb. Det mest kraftfulla sättet att engagera sig på eftersom ni är flera som driver frågorna tillsammans. I klubben får ni inflytande i frågor som bland annat rör löner, semester, nyanställningar och uppsägningar.

Förtroendevalde Ted med hjälteskugga bakom
”Mitt fackliga engagemang
är ren kärlek”

"Det var en ren slump. Jag hade jobbat på Riksbyggen i några veckor när det var dags för årsmöte i klubben. Någon hade märkt att jag var driven och framåt och sa ”du ska vara med”.

Mitt fackliga arbete är det som jag är mest glad för i mitt liv. Jag har förändrats till någon som jag vill vara. Visst kan uppdraget innebära tunga beslut, men det är en del av jobbet. Och det vägs upp av att få göra något så betydelsefullt för en hel grupp människor. Det är ren kärlek!

En av de vanligaste frågorna vi får att hantera i klubben rör arbetstider. Eftersom servicecentret ska kunna nås av kunderna dygnet runt har vi ett hårt styrt schema, så det kan vara svårt att få ledigt när man vill. Ibland kan det handla om ren rådgivning: Vad gäller vid föräldraledighet och hur påverkas lönen efter den årliga höjningen?

Arbetsgivaren stödjer tack och lov de fackliga värderingarna. Visst måste vi ansöka om tid för det fackliga arbetet, det beror på schemaläggningen. Men jag har en bra dialog med arbetsgivaren kring mina många uppdrag. Utöver klubbstyrelsen på Riksbyggen är jag ledamot i Unionens branschdelegation, i Regionstyrelsen Småland och i styrelsen för Ung Arena.

Om det är värt det? Det ger en helt fantastisk känsla, det är mitt driv att få ge av min tid och upptäcka nya saker om mig själv, andra och livet. Jag utvecklar mig själv när jag utvecklar andra. Det tror jag att andra ser också, att jag har blivit mer pedagogisk och förmedlar budskap på ett bra sätt. Jag har lärt mig att lyssna på människor och möta dem där de är."

Ted Therner jobbar på Riksbyggens servicecenter i Kalmar där han också sitter i den fackliga klubbstyrelsen. Dessutom är han med i Unionens branschdelegation för organisationer, ledamot i regionstyrelsen  Småland och styrelseledamot i Ung Arena.

Förtroendevalda Camilla med hjälteskugga bakom
”Det är så häftigt att kunna medverka
till att människor mår bra på jobbet”

"Vi hade aldrig haft så bra arbetsmiljö, så många semesterdagar och så bra föräldraledighet om vi inte hade haft starka fackförbund. Jag tror många unga i dag glömmer att tänka på varför vi har det så bra på arbetsmarknaden. Det kommer sig inte av sig själv.

I höstas, till exempel, aviserade min arbetsgivare en policy om att slopa lönerevisionen. Ingen lönehöjning alltså? Det kom lite som en chock. Då var det skönt att ha Sveriges största fackförbund i ryggen. Vi la ner omfattande arbete med HR-chefen och till slut fick vi igenom att behålla lönerevisionen. Nu har vi fått högre lön.

Ju större man är, desto starkare röst får man. Och jag hoppas att förbundet kör på ännu hårdare nu så att vi får igenom flexpensionen också för oss som jobbar på Almega-anslutna företag. Det är ju inte klokt att bara Almega står utanför!

Jag gick inte med i Unionen utan i SIF, på 1990-talet. Då jobbade jag på Ericsson. Sedan när SIF och HTF gick samman och bildade Unionen 2008, hade jag redan börjat jobba på Dell. I dag är min titel Global Program Manager.

Jag har vunnit så oerhört mycket på att vara facklig, i form av både kompetensutveckling och personlig utveckling. Jag har gått på massor av föreläsningar och utbildningar, nu ska jag snart på ännu en ledarskapsutbildning. Men det bästa är att man verkligen växer som människa. Det är så häftigt att kunna medverka till att kollegor som mått dåligt får tillbaka glöden och viljan att jobba igen!

På fritiden följer jag min son, som är 14 år, på fotbollsturneringar och träningar. Han spelar sex dagar i veckan, så det blir ganska mycket. När han kommer ut i arbetslivet om några år räknar jag med att han också går med i facket.

Sverige är byggt på kollektivavtal , men som arbetsmarknaden förändras för närvarande, med allt färre fasta tjänster och mer tillfälliga jobb, är anledningen ännu desto större att jobba fackligt! Se bara på vad Almega försöker nu, med sifferlösa avtal. Facket kommer inte att bli mindre relevant i framtiden.

Och så måste jag passa på att säga att vi har världens bästa ombudskvinna! Hon är ett fantastiskt bollplank och så kompetent. Tack!"

Camilla Svanström, Global Program Manager på Dell och ordförande för Unionenklubben

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?