Jag ville vidare!

Ett jobb kan vara lite som att ha en sko som är för trång. Den passar nästan men i längden blir det jobbigt. Det skulle kunna vara mycket bättre och skönare om man bytte.

sabrina_krim_510.jpg

Jag jobbade på ett medieföretag när jag kände att jag ville vidare. Eftersom jag inte riktigt visste hur eller vart, tog jag kontakt med Unionen för att bolla lite frågor. Vilken riktning var bra och vad passade just mig?

Det var nästan läskigt

Jag genomförde tester som gick ut på att undersöka vad jag sökte i arbetslivet, vad jag faktiskt kunde och hade med mig. Vad värderar jag och vad driver mig - är det pengar, att vara samhällsnyttig eller något annat? Vill man stiga i karriären? Är det viktigt att ha en bra chef som ledsagar en eller vill man utvecklas på egen hand?

Mitt resultat visade att min situation på jobbet och det jag ville ha ut av arbetslivet var helt motsatta. Det var nästan läskigt, och det var tydligt att det var dags att söka sig vidare. Det företag jag arbetade på var förvisso trevligt, men med en väldigt amerikansk företagskultur. Dessutom kan det på mindre företag finnas begränsningar som gör det svårt att utvecklas vidare i sin yrkesroll.

Slippa skoskav

Det är viktigt för mig är att känna att jag gör någonting meningsfullt, och att utföra ett bra jobb snarare än att tjäna pengar. Jag ville bli sedd som en person och inte bara som en kugge i ett hjul och det är svårt att prata med en arbetsgivare om det. Det är inte riktigt deras boll att ta. Däremot fungerade det bra att bolla med Unionen om detta.

Nytt jobb direkt

Unionen gav mig tips på metoder om hur och var man kan leta i jobbdjungeln, metoder som jag aldrig kommit på själv. Jag har verkligen fått många tips som jag kommer att bära med mig. Jag sökte några jobb, varav ett var det jobb jag har idag som PR-konsult. Det var snabba puckar och bara några veckor senare hade jag börjat på den nya arbetsplatsen.

Sabrina

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?