Inkomstförsäkringen räddade oss

De flesta tror nog inte att det fungerar så bra som det faktiskt gör med inkomstförsäkringen. Det låter för bra för att vara sant. Jag var själv skeptisk men det gick så himla smidigt och fungerade mycket bättre än jag trodde.

daniel-aadalen-webb-510x245.jpg

Jag hade jobbat på Eniro i fyra år när företaget omstrukturerade och jag blev arbetsbefriad. Jag hade köpt hus och min sambo, som har barn, pluggade så vi var helt beroende av min lön för familjeekonomin.

Tre år tidigare hade jag gått med i Unionen, ett helt medvetet val från min sida för att få Unionens inkomstförsäkring. Jag var medveten om att a-kassan gav låg ersättning och att jag som chef på Eniro hade ett väldigt osäkert jobb. Jag blev faktiskt av med 40% av mina chefskollegor redan första året på företaget. Så jag var väl medveten om risken för egen del och hade valt att komplettera inkomstförsäkringen med tilläggsförsäkringen, som kostar 50 kr i månaden och ger ersättning i ytterligare i femtio dagar, dvs. ca 9 månader.

Nytt jobb dröjde

Jag var väl egentligen inte orolig för att inte hitta nytt jobb, men Blekinge är ett väldigt litet län och jag sökte jobb efter jobb men kunde inte hitta något just då. När jag till slut fick jobb så hade jag hunnit få vanlig A-kassa i två månader vilket betydde att jag gick från försäkringens åttio procent ner till max fem eller tio tusen i månaden, så det var precis på gränsen till vad vi skulle klara av.

Slapp sälja huset

Om jag inte haft inkomstförsäkringen så skulle vi aldrig ha haft råd att behålla huset. Och kanske hade vi inte ens kunnat sälja huset om vi blivit tvungna, och då vet man ju verkligen inte vad som skulle kunde ha hänt. Det handlade om sju eller åtta tusen kronor extra i månaden som vi fick genom försäkringen. Det var hela skillnaden mellan att klara vardagen och att inte göra det. Vi kunde fortsätta leva som vanligt i princip. Man anpassar ju sin ekonomi med hus och familj efter vad man har tjänat under en längre tid. Så är det ju.

Räddningen

Det var Unionens inkomstförsäkring som räddade oss. Hade jag inte haft inkomstförsäkringen de där sista månaderna så hade det ju inte gått.

Daniel Aadalen

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?