AFA stöd för arbetsmiljöutbildning

Nu kan du som chef och arbetsmiljöombud få ersättning från AFA när du går en arbetsmiljöutbildning!

AFA stöd för arbetsmiljöutbildning

Nu kan du som chef och arbetsmiljöombud få ersättning från AFA när du går en arbetsmiljöutbildning! Unionen är godkänd utbildningsanordnare.

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Under vilken period?

Under åren 2021 - 2023 får du som chef och arbetsmiljöombud möjlighet att söka ersättning när du går en arbetsmiljöutbildning. När chef och arbetsmiljö- eller skyddsombud går utbildningar tillsammans skapar ni en unik dialog och stärker samverkan i arbetsmiljö arbetet.

Vilka utbildningsformer omfattas?

Både lärarledda distansutbildningar, online-utbildningar och klassrumsutbildningar omfattas. Det är AFA Försäkring som hanterar alla ansökningar och det är arbetsgivaren som gör ansökan.

Vem kan ansöka om stödet?

Arbetsgivare med minst en anställd inom privat sektor som har tecknat kollektivavtal och Trygghetsförsäkring vid arbetsskada ( TFA ) för de anställda kan söka stödet. 

För vilka kurser kan man söka stöd för?

Stödet kan ges som delfinansiering av utbildningskostnad på grundläggande nivå och vidareutbildningar för chefer. Arbetsmiljöombudet kan beviljas stöd för vidareutbildning. Grundutbildningen Bättre arbetsmiljö – BAM regleras av arbetsmiljölagen och omfattas därför inte av stödet. 

Exempel på arbetsmiljöutbildningar som omfattas (AFA försäkring

 

Info icon Shape info icon

Om utbildningsstödet

Svenskt Näringsliv, LO och PTK satsar 75 miljoner kronor under tre år, 2021 – 2023, på arbetsmiljöutbildning för svenska företag. Bakgrunden är att parterna vill skapa förutsättningar för en god samverkan och dialog i arbetsmiljöarbetet på svenska arbetsplatser. Ersättningen hanteras av AFA Försäkring

Unionen är godkänd utbildningsanordnareBild på AFA

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg