Påverka på din arbetsplats

Ta chansen att utnyttja hela kraften i ditt medlemskap genom att vara med och påverka och förbättra på jobbet. Bli förtroendevald!

Gör din röst hörd och gör skillnad 

Du som medlem i Unionen har möjlighet att vara med att påverka. Som förtroendevald får du inflytande på arbetsplatsen och du får dessutom möjlighet att utveckla olika sidor hos dig själv. Dessutom är det meriterande – de allra flesta arbetsgivare anser att fackligt förtroendevalda bidrar till att utveckla arbetsplatsen. Det ger också en bra känsla i magen att kunna påverka så att saker förbättras och att få uppskattning av kollegor som har fått hjälp.

Pratbubbla - tummen upp

Kraft att förändra din arbetsplats

Som medlem i Unionen får du möjlighet att vara med att påverka. Över 30 000 unionare har ett fackligt uppdrag på sin arbetsplats. Gör din röst hörd och gör skillnad både för dig själv och dina arbetskamrater. På jobbet.
Bild

Arbetsplatsombud - ett viktigt uppdrag

Hela arbetsplatsen tjänar på att ni får större insyn och chans att påverka exempelvis i lönefrågor. Dessutom får chefen någon att bolla idéer och personalfrågor med, och dina kollegor får någon att vända sig till med frågor om hur ni har det på jobbet.

Klubb - bästa sättet att förändra på jobbet

Hela arbetsplatsen tjänar på att ni får inflytande och laglig rätt att påverka, att ni har rätt till information från arbetsgivaren och att ni får smidigare beslutsprocesser vid förändringar. Alla medlemmar får dessutom möjlighet att driva sin viktigaste fråga.
Bild

Arbetsmiljöombud - ett viktigt uppdrag

Hela arbetsplatsen tjänar på att någon är med och påverkar den fysiska och psykosociala miljön. Dessutom får din chef någon att bolla arbetsmiljöfrågor med och dina kollegor får någon att vända sig till.
Illustration

Kan jag bli förtroendevald?

För att bli förtroendevald behöver du ha ett arbete, vara medlem i Unionen och bli vald av dina kollegor som också är medlemmar. Om någon inte är medlem går det att fixa på sidan Medlemskapet.

Ja tack, mer information om engagemang på min arbetsplats

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Du behöver ha en arbetsplats för att kunna bli förtroendevald
Personnummer enligt ÅÅÅÅMMDDXXXX

Unionen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. För mer information, gå in på www.unionen.se/personuppgifter.

 

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?