Klubbens årsmöte

Broschyrer och mallar för klubbens årsmöte.

Varje år senast den 28 februari ska klubben hålla årsmöte. På årsmötet har medlemmarna bland annat möjlighet att besluta om vilka frågor ni i klubben ska arbeta med framöver.

Det är på årsmötet som ni:

  • går igenom och beslutar om hur klubbstyrelsen har skött sig det senaste året.
  • bestämmer vilka frågor klubbstyrelsen ska arbeta med framöver.
  • väljer vilka som ska sitta i den nya klubbstyrelsen.

På årsmötet kan ni också besluta om ni vill driva någon fråga vidare i förbundet, genom att skicka in en motion till regionrådet eller kongressen. Ni kan också besluta om en eventuell klubbavgift för medlemmarna och hur stor den i så fall ska vara.

Senast 14 dagar innan årsmötet ska alla medlemmar få en kallelse och dagordning enligt Unionens stadgar. Det är bra att vara ute i god tid för att så många som möjligt ska kunna delta.

Lägg tid på att förbereda årsmötet

Fundera på vilken tid på dagen ni tror passar flest medlemmar. Kanske har fler möjlighet att delta vid lunchtid istället för på kvällen? Och ska ni bjuda på något att äta i samband med möte, till exempel fika, lunch eller frukost och varför inte bjuda in en föreläsare eller coach? En bra lokal är en viktig del av mötet. Fundera på vilka lokaler ni har till ert förfogande och om ni vill hålla mötet på arbetsplatsen eller utanför. Har ni svårt att få deltagare kanske ni kan hålla ert möte som en videokonferens.

Ta gärna kontakt med Unionens  regionkontor för att få hjälp med att planera och genomföra årsmötet.

Obs! Kom ihåg att skicka in protokoll från årsmötet till Unionens regionkontor senast den 31 mars.

Mallar och stöd

Under rubrikerna Relaterat, Dokument samt Råd och stöd på den här sidan hittar du mallar, broschyrer och annat som hjälper dig i arbetet med årsmötet. Skapa gärna också en presentation av de förtroendevalda, exempelvis genom att använda vår folder- eller flyermall.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Ja Nej