Avtal – verktygslåda

Materialen i verktygslådan fyller lite olika syften beroende på vilken aktivitet du gör, vem du pratar med och i vilket sammanhang. Använd materialen som stöd i dina samtal med medlemmar, arbetsgivare och andra förtroendevalda när du pratar om varför Unionen driver vissa specifika avtalsfrågor. Sidan uppdateras löpande med nya material.

Avtal 2020 och Märket

Du hittar aktuellt material om avtalsrörelsen 2020 i verktygslådan. Nu finns bland annat svensk och engelsk A5 broschyr "Allt om märket" att ladda ner eller beställa tryckta exemplar av.

Partsgemensamt material om Flexpension i Tjänsteföretag

Här hittar du partsgemensamt (Unionen, Sveriges Ingenjörer och Almega) material om överenskommelsen Flexpension i Tjänsteföretag. Det finns både en översikt och ett fördjupat material.

Frågor och svar om flexpension - Q&A flexpension in English

Material från avtalsrörelsen 2017

Här hämtar du material för att sprida kunskap och engagemang för Unionens avtalskrav i avtalsrörelsen 2017. Lön, arbetstid, flexpension och ett jämställt arbetsliv är fokusområden som ligger till grund för våra avtalskrav.

Avtalskraven i industrin 2017

Ett informationsblad i A4-format med exempel på Unionens och arbetsgivarnas krav i industrin i avtalsrörelsen 2017. Du kan enkelt skriva ut PDF-en eller bifoga den i e-post. 

Presentationsmaterial om avtalskraven 2017

Power-point om huvudinriktning för avtalskrav
Vad fokuserar Unionen på i avtalsrörelsen 2017? En power-point om huvudinriktningen för våra krav i avtalsrörelsen 2017; lön, arbetstid, flexpension och ett jämställt arbetsliv.

Informationsblad till arbetsgivare om flexpension

Informationsblad till arbetsgivare i A4 
Använd underlaget i samtalen med din arbetsgivare. Du kan enkelt skriva ut PDF-en eller bifoga den i mejl

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg