Årets Jobbhjältar - här är 2022 års vinnare!

Unionen uppmärksammar klubbar och ombud som visat framfötterna, tänkt nytt och nått facklig framgång på arbetsplatsen. Nu är 2022 års Jobbhjältar utsedda.

Vinnarna i Årets Jobbhjältar 2022 mot grön bakgrund

Vi uppmärksammar stordåd på jobbet

Varje år belönar Unionen några av våra 27 000 förtroendevalda som utmärkt sig genom att göra skillnad och förbättra saker på sin arbetsplats. Ett  ombud  eller en  klubb  som lagt ner själ och hjärta för att driva viktiga frågor, hitta nya lösningar eller öka den fackliga styrkan. Som uträttat stordåd på jobbet helt enkelt.

Nu är 2022 års Jobbhjältar här.

 

Årets Jobbhjältar 2022:

Årets Eldsjäl 2022

För att han alltid ställer upp och driver frågor och förbättringar av arbetsmiljön på jobbet är Fredrik Årets Eldsjäl.

Årets Nytänkare 2022

För att hon alltid ger det lilla extra i allt hon engagerar sig i och hittar nya digitala former för fackligt arbete är Viveca Årets Nytänkare.

Årets Uppstickare 2022

För att de satt högsta fackliga fart i nya klubben och gjort skillnad direkt är Minna, Camilla och de andra i "Unitea" Årets Uppstickare.

Kategorierna vi delar ut pris i:

Årets Eldsjäl

Vi tror att Årets Eldsjäl är någon som alltid ser till medlemmarnas bästa och hittar lösningar som är bra för alla parter på arbetsplatsen. Någon som värnar om en bättre arbetsmiljö eller någon som har gjort extraordinära insatser för medlemmar i enskilda fall.

Årets Nytänkare

Vi tror att Årets Nytänkare är en modig och påhittig förtroendevald som blickar framåt och vågar prova nya verktyg och nya vägar. ”Allt kan bli bättre” – Unionens motto – beskriver kanske den här personens inställning allra bäst.

Årets Uppstickare

Gammal är inte alltid äldst – även unga förtroendevalda eller den som är ny i sitt uppdrag har mycket att bidra med. Inte minst tack vare nyfikenhet och ett nytt perspektiv utifrån. Vi tror att Årets Uppstickare är någon som ser på gamla frågor med nya, utvecklande ögon.

Påverka på jobbet – bli förtroendevald

Ta reda på mer om vilket fackligt uppdrag som passar dig.