Årets Jobbhjältar

Unionen uppmärksammar klubbar och ombud som visat framfötterna, tänkt nytt och nått facklig framgång på arbetsplatsen. Årets förtroendevalda Jobbhjältar utses hösten 2021.

Finns Årets Jobbhjälte på din arbetsplats?

Varje år belönar Unionen några av våra 30 000 förtroendevalda som utmärkt sig genom att göra skillnad och förbättra saker på sin arbetsplats. Ett ombud eller en klubb som lagt ner själ och hjärta för att driva viktiga frågor, hitta nya lösningar eller öka den fackliga styrkan.

Som medlem har du varje år chans att nominera ett fackligt ombud eller en klubb som har drivit utvecklingen framåt på din arbetsplats. Din nominering och motivering väger tungt när juryn ska utse vinnarna.

Årets Jobbhjältar utses i tre kategorier: Årets Eldsjäl, Årets Uppstickare och Årets Nytänkare. Läs mer om kategorierna.

Nomineringsperioden för 2021 är avslutad. Årets Jobbhjältar utses till hösten. 

Kategorierna!

Årets Jobbhjältar utses i tre kategorier: Årets Eldsjäl, Årets Uppstickare och Årets Nytänkare

Årets Eldsjäl

Vi tror att Årets Eldsjäl är någon som alltid ser till medlemmarnas bästa och hittar lösningar som är bra för alla parter på arbetsplatsen. Någon som värnar om en bättre arbetsmiljö eller någon som har gjort extraordinära insatser för medlemmar i enskilda fall.

Årets Nytänkare

Vi tror att Årets Nytänkare är en modig och påhittig förtroendevald som blickar framåt och vågar prova nya verktyg och nya vägar. ”Allt kan bli bättre” – Unionens motto – beskriver kanske den här personens inställning allra bäst.

Årets Uppstickare

Gammal är inte alltid äldst – även unga förtroendevalda eller den som är ny i sitt uppdrag har mycket att bidra med. Inte minst tack vare nyfikenhet och ett nytt perspektiv utifrån. Vi tror att Årets Uppstickare är någon som ser på gamla frågor med nya, utvecklande ögon.

Läs mer om kategorierna