Unionen har tecknat kollektivavtal för elitfotbollsspelare

2016-09-06

Unionen och Arbetsgivaralliansen har kommit överens om ett nytt kollektivavtal för spelarna inom svensk elitfotboll. Avtalet ger spelarna bättre villkor än i tidigare och innebär större trygghet om spelaren skadar sig vid träning eller match.

– En spelarkarriär för en fotbollsspelare är relativt kort samtidigt som man i sitt arbete är utsatt för skaderisk på träning och match. För Unionens medlemmar i Allsvenskan och Superettan har frågan om trygghet varit viktig när det kommer till villkoren under rehabilitering som är relaterad till fotbollen. Unionen har därför tecknat ett nytt kollektivavtal med bättre villkor för spelarna, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert.
Avtalet ger spelarna bättre sjuklön än de hade tidigare samt att spelaravtalen får en kompletterande försäkring som är framtagen av SFS (Spelarföreningen fotboll i Sverige) och SEF (Svensk elitfotboll).
Parterna är också överens om att uppvakta Trygghetsrådet för att se om det finns möjlighet att utveckla eller finansiera ett projekt där spelarna under sin karriär får råd och stöd kring karriärsutveckling. Kollektivavtalet gäller fram till den 31 december 2019.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Ja Nej