Villkor för medlemskap i Unionen Egenföretagare

I Unionen Egenföretagares medlemskap ingår ett brett utbud av skräddarsydda tjänster för dig som driver eget eller tänker starta eget. Dessutom har du samma förmåner som vanliga medlemmar i Unionen har. Här har du en sammanfattning av Unionen Egenföretagares villkor.

Medlemsavgift

Som medlem i Unionen Egenföretagare betalar du två avgifter, en förbundsavgift och en serviceavgift. Förbundsavgiften betalas av dig personligen och serviceavgiften betalas av företaget.

Ordinarie medlemsavgift

 

Förbundsavgift Serviceavgift
125 kr/mån 250 kr/mån exkl. moms

Mer om avgiften.

Allmänna villkor

Alla medlemmar i Unionen Egenföretagare omfattas av Unionens stadgar. Vi vill särskilt uppmärksamma dig på ett par saker som tas upp i stadgarna.

 • Du behöver vara medlem i en svensk a-kassa, Unionens a-kassa eller någon annan, för att kunna få vår inkomstförsäkring.

 • Om du även vill bli medlem i Unionens a-kassa behöver du skicka in en särskild inträdesansökan dit.

 • Medlemmar i Unionen Egenföretagare kan inte vara dubbelorganiserade, med undantag för Teaterförbundet.

 • Uppsägningstiden för medlemskapet.

Dessa allmänna villkor gäller tills vidare. Unionen förbehåller sig rätten att vidta ändringar i villkoren, då med avisering om kommande ändringar tre månader i förväg. Den vid var tid gällande versionen av dessa allmänna villkor finns publicerad på [www.unionen.se/egenforetagare ]. Medlem i Unionen är skyldig att hålla sig underrättad om gällande villkor och uppmanas därför ta del av information från Unionen, aviseringar på Unionens webbplats samt notiser och annan information om ändringar av gällande allmänna villkor.

A-kassa

Ingår ej i Unionen Egenföretagares medlemserbjudande. A-kassa tecknas separat. Medlemskap i en svensk a-kassa krävs för att Unionens inkomstförsäkring ska gälla. Till Unionens a-kassa.

Detta ingår i Unionen Egenföretagare

Unionen Egenföretagare erbjuder tjänster och produkter inom tre områden. Trygghet, affärverktyg och utveckling. Läs mer om varje del och dess villkor genom att klicka på aktuell produkt.

Trygghet (försäkringar)

Affärsverktyg

 • Affärscoachning samt LinkedIn-granskning 
  10 timmar per kalender år ingår kostnadsfritt, en Linkedin-granskning motsvarar en timme. Affärscoachning är begränsad till en till två timmar per ärende.
 • Affärsjuridisk rådgivning
  Juridisk rådgivning rörande affärsrätt ingår med en timme per ärende, tio timmar per kalender ingår. Juridisk rådgivning rörande arbetsrätt ingår ej.  Medlemmen respektive företaget har 20% rabatt på övriga juridiska tjänster hos advokatfirman Fylgia. Beställning görs via företagslinjen. Arbetsrättslig rådgivning för medlems egen anställning ges av Unionen.
 • Avtal24 - skapa avtal digitalt
  Tillgång till avtal24:s webbverktyg för att skapa alla företagsavtal exkl. anställningsavtal inklusive äktenskapsförord kostnadsfritt. Klicka på länken för information om tjänsten samt vilka avtal som ingår.
 • Företagsmentor.se – mentorskapssida
  Unionen Egenföretagares medlemmar kan använda tjänsten utan kostnad. Medlemserbjudandet varar till den 31/12-16. 
 • Företagsupplysning
  Kreditinformation från UC Selekt, ej kreditupplysning. Beställs via företagslinjen.

Utveckling

Unionen

Alla medlemmar i Unionen Egenföretagare omfattas av Unionens stadgar och innefattas därmed även av Unionens generella tjänster, förmåner samt kurser och aktiviteter.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Ja Nej